Roth hedrad finalist i ”Großer Preis des Mittelstandes"

2018-10-03

Oskar Patzelt Foundation hedrade familjeverksamheten Roth från Dautphetal som finalist i ”Großer Preis des Mittelstandes" (”Grand Prix för små och mellanstora verksamheter). Prisutdelningen var en del av ett galaevent, som hölls i Würzburg den 15 september 2018. 

Dr. Helfried Schmidt och Petra Tröger från Oskar Patzelt Foundations styrelse presenterade galan. ”Roths sortiment av golvvärme och kylsystem, energilagringssystem och kompositteknologi gör verksamheten till en av världens marknadsledare”, underströk Petra Tröger vid ceremonin. Banker och lokalmyndigheter från hela Tyskland var nominerade i årets tävling. Allt som allt var det 4917 små och mellanstora verksamheter. Av dessa blev 742 utvalda av juryn att gå vidare till andra rundan av tävlingen.

Manfred Roth tog emot priset på uppdrag av familjeverksamheten och sa: ” Detta är första gången vi har deltagit i tävlingen och vi är mycket glada för att på första försöket nå till finalen av Großer Preis des Mittelstandes. Med över 4900 nomineringar kan där endast finnas några få vinnare. Detta pris är en stor ära för vårt hårda arbete som familjeföretag och är en passande bekräftelse av allt vi gör inom bygg och andra industriella teknologisektorer. Vi vill gärna dedicera priset till våra medarbetare som är nyckeln till vår framgång.”

Med flera verksamheter och omkring 1300 anställda opererar Roth Industies internationellt inom energisystem, sanitetssystem, miljösystem, plastteknologi, hydraulik och kompositteknologi.

Tysklands mest eftertraktade företagspris
För 24:e gången var Oskar Patzelt Faoundation initiativtagare till att nominera små och mellanstora succérika verksamheter till ” Großer Preis des Mittelstandes ". Man kan inte själv ansöka om att delta i tävlingen. Roth blev nominerade till det prestigefyllda pris av en känd verksamhet som arbetar med energisparande teknologi. Vinnaren väljs av tolv regionala jurys samt en slutgiltig jury. Juryn, som består av representanter från näringsliv och utbildning, fukoserade dels på verksamheten som helhet och deras komplexa roll i samhället. Som del av bedömningen bad juryn om skapande och bevarande av jobb, utbildningsmöjligheter, innovationer och modernisering, engagemang för regionen samt service och kundfokus.

Ingen annan tävling mellan företagen i Tyskland har genom mer än två årtionden mottagit så stort erkännande än den Leipzig-baserande Oskar Patzelt Foundation. Det medföljer inga prispengar med priset utan det handlat uteslutande om erkännande och validering av verksamhetens resultat. Enligt Die Welt är Oskar Patzelt Foundation’s Großer Preis des Mittelstandes Tysklands mest eftertraktade företagspris. År 2008 och 2016 blev fonden hedrad med tyska Bundesverdienstkreuz och tilldelade bolagets förändringdpris år 2015.

 

Download