Nyhet: Optimerad Roth QuickBox - alltid snabb och läckagesäker installation

2018-11-01

Den välkända QuickBoxen med mer än 10 framgångsrika år på nacken är fortfarande en av de bästa väggboxarna på marknaden. För att möta marknadens krav på snabbt och säkert montage har vi nu förfinat QuickBoxen ytterligare med fler infästningsmöjligheter, lägre hals och bättre anslutning av skyddsröret. 

Den optimerade QuickBoxen utgör tillsammans med resten av Roth MultiPex® sortimentet en genomtänkt och beprövad systemlösning.

Roth QuickBox finns i tre varianter:
> Till 12 mm MultiPex® rör med 20/25 mm skyddsrör
> Till 15 mm MultiPex® rör med 25 mm skyddsrör
> Till 18 mm MultiPex® rör med 28 mm skyddsrör

Alla varianter levereras med förmonterad provtryckningspropp, C/C 150 - 160 mm beslag och monteringsfläns samt stödhylsa och erfoderliga skruvar.

Roth QuickBox levereras som enkeldosa till 12, 15 och 18 mm PEX rör, men kan lätt sättas ihop till dubbeldosor.

”Vi har ansträngt oss för att hitta förbättringar, som först och främst gör vardagen lättare för våra kunder – utan att kompromissa med läckagesäkerheten”, berättar Joakim Rydholm, produktchef på Roth Sverige, som fortsätter: ”Roth Quickbox är producerad i genomskinlig, helgjuten plast, som gör det lätt att kontrollera insticksdjupet från sidan eller framifrån. Den nya versionen har förstärkta hörn och skruvhål på alla 4 sidor, vilket gör både sido- och under/över montering möjlig vid montering i skivvägg. Det lilla inbyggnadsdjupet gör att montering i en 2”-regelvägg fortsatt är möjligt. Doshalsen är ytterligare förlängd, vilket gör att Quickboxen kan monteras i väggar med skivtjocklekar på upp till 42 mm. Den gängade doshalsen tillsammans med monteringsflänsen ger ett unikt stabilt montage då alla rörelser mellan skivvägg och väggdosa elimineras.”

Stort fokus på läckagesäkerhet
I Roth MultiPex® systemlösningen för tappvatteninstallationer är läckagesäkerheten givetvis i fokus. ”Den nya skyddsrörslåssäkringen förhindrar att tomröret kan dras ut och klarar dragkrafter på +10 kg. Ett automatisk stopp förhindrar samtidigt, att tomröret sticks för långt in och skymmer sikten. Den förmonterade tätningsnippeln och lås är godkända enligt NT VVS 129,” säger Joakim.

Den nya Roth QuickBoxen är tillsammans med övriga komponenter i Roth MulitPex® systemet Typgodkänd och godkänd enligt NT VVS 129 och uppfyller därmed kraven i Säker Vatteninstallation.

Vi har också tänkt på miljön, QuickBoxen levereras i en påse av miljövänlig, naturligt nedbrytbar plast. Dessutom är monteringsvägledningen tryckt direkt på påsen som är anpassad för att hängas på QuickBoxens hals för att informera snickare och plattsättare om tätskikt, storlek på väggbrickor etc. QR-koden på påsen ger bland annat tillgång till montageinstruktion i video-format. ”Den optimerade Roth QuickBoxen är ännu en stark komponent i det kompletta systemgodkända Roth MultiPex® sortimentet, som garanterar både snabb och läckagesäker installation”, avslutar Joakim.

För ytterligare information kontakta: Produktchef, Joakim Rydholm, e-mail: joakim.rydholm@roth-sverige.se, tlf. 070-6971100.

 

Download