Roth hedrat dubbelt med Großer Preis des Mittelstandes

2019-11-15

Det tyskägda familjeföretaget Roth Industries har blivit hedrat med två priser av Oskar Patzelt Foundation. I september mottog företaget priset Großer Preis des Mittelstandes. Utöver det överraskade stiftelsen den 19. oktober 2019 ledningen med en hedersplatta, som erkänner Roth ibland fyra företag i Tyskland, som har utmärkt sig speciellt. Båda priserna blev utdelade under en stor gala i Würzburg. 

Styrelsen för Oskar Patzelt Fonden, Dr Helfried Schmidt och Petra Tröger, delade ut Großer Preis des Mittelstandes prisstatyetten. I motivationen rosade de Roth-företagets samlade prestation och underströk särskilt dess stöd till medarbetare, vilja till innovation, miljötänkande och socialt engagemang. Juryn var imponerad av Roth-familjens utvekling från ett hantverksföretag till en världsomspännande koncern, som är ledande inom golvvärme- och kylsystem, energilagringssystem och kompositteknologier. Av samma orsak tilldelades Roth-företaget också hedersplaketten i 2019.

Tillsammans med speciellt inbjudna gäster deltog flera hundra företagare i prisceremonien för den 25:e upplagan av ”Großer Preis des Mittelstandes 2019” tävling och galaföreställning, där dessa speciella priser delades ut. Totalt sett i Tyskland blev 5.399 (2018: 4.913) mellanstora företag, banker och lokalsamfund nominerade till tävlingen 2019. 758 av dem kom på ”jurylistan”.

Tävlingens motto: Hållbart företagande
Roth-familjen och Matthias Donges, administrerande direktör för Roth Industries, mottog priset.
Matthias Donges sa: ”Vi är glada för att vinna de tyska mellanstora företagens svar på en Oscar. Detta pris är ett erkännande av allt det, vi gör inom bygg- och industriteknologisektorn. Mottot för detta års tävling var ”Hållbart företagande”. Detta understryker vårt engagemang som en mellanstor familjeverksamhet baserad på våra företagsprinciper: Tätt samarbete och dynamiskt ansvar. Vi dedikerar båda dessa priser till våra medarbetare, som vårt företags succe är beroende av.”

Roth Industries, som består av många verksamheter i hela världen och har omkring 1.300 anställda, framställer produkter till energisystem, sanitetssystem, miljösystem, plastteknologi, hydraulik och kompositteknologisegment.
Organisatonen bakom Großer Preis des Mittelstandes, Oskar Patzelt Foundation, uppmanade till flera nomineringar av utmärkande mellanstora företag till nästa års tävling. Företag kan inte ansöka själv om att deltaga i tävlingen. I stället nomineras de av verksamheter och institutioner, som känner till det aktuella företaget. Tolv regionala juryer och en slutlig jury väljer prisvinnarna. Juryn är sammansatt av representanter från näringslivet och utbildningsföretag, och det fokuseras både på företagen som helhet och på deras komplexa roll i samhället.

Som en del av sin värdering ser juryn på företagets förmåga till att skapa arbetstillfällen och utveckla medarbetarnas kompetens, förmåga inom innovation och modernisering, engagemang i lokalområdet samt service och kundfokus.

Tysklands mest eftertraktade företagspris
Ingen annan företagstävling i Tyskland har blivit mottagen med en sådant erkännande eller har upprätthållt momentum i ett kvarts århundrade som detta priset, som är sponsrat av Oskar Patzelt Foundation från Leipzig. Det utdelas inga premiepengar. Företagen är uteslutande motiverade av erkännanden och bekräftelse på deras resultat utan ekonomiska incitament.
”Großer Preis des Mittelstandes utdelat av Oskar Patzelt Foundation är Tysklands mest eftertraktade företagspris,” som tidningen Die Welt beskriver det. Fonden blev tilldelad ”the Order of Merit of the Federal Republic of Germany” 2008 och 2016 “the Company Change Award” 2015.

För ytterligare information kontakta: General manager, Jens Persson, e-mail: jens.persson@roth-sverige.se, tlf. +46703902042.