Husdrömmar med TP VVS

Installation: 185.52 m² med golvvärmelist / Roth X-PERT S3® 16 x 2,0 mm / Roth fördelarskåp GV 1150

Husdrömmar med TP VVS

En solig höstdag i september 2021 träffar vi Peter från TP VVS på uppfarten till ett nybyggt naturhus i Lerum, strax utanför Göteborg. Naturhuset tillhör familjen Ågren/Lidström, som är kund till Peter och deltagare i årets upplaga av Husdrömmar.

Sylvia och Johans naturhus har ett skyddande klimatskal i form av ett växthus som ska bidra med automatiskt bevattnings- och kretsloppssystem som använder allt avloppsvatten för att återföra vatten och näring till växterna. De ville bygga ett naturhus till sin familj som även består av tre små barn med ambition att inte behöva göra avkall på kvalitet, funktion, komfort eller materialval. När vi ses i september 2021 är huset inte riktigt klart, Johan Lidström som är både beställare och projektledare i husbygget möter upp oss och ger en rundvandring i huset. Han berättar att arkitekternas utgångspunkt var att presentera en design som i största möjliga mån kunde matcha familjens vardagsliv och aktiva fritidsliv. - Det resulterade i ett par nya designval för oss och även nya insikter för ett par av våra hantverkare säger Johan.

En av de första hantverkarna på plats i projektet var TP VVS. Peter driver företaget tillsammans med sin kollega och delägare Timmy Mattiasson sedan 5 år tillbaka. Uppdragen TP VVS tar sig an varierar mellan försäkringsskador, nybyggnation och renoveringsobjekt av både villor och radhus i Västra Götalandsregionen. Med en anställd och möjlighet att utöka personalstyrkan vid behov har de en kompletterande bred branscherfarenhet och kompetens som gör att de kan vara flexibla sina uppdrag. - Jag uppskattar kundkontakten och att ha helhetsansvar av våra installationer säger Peter.

Peter har arbetat med Roth systemlösningar i drygt 13 år och är väl insatt i Roths produktsortiment. - Det underlättar naturligtvis att jag har god kännedom och erfarenhet av produkterna, jag kan avgöra vilka systemlösningar som motsvarar kundens behov och önskemål säger Peter.

Det första spadtaget i Lerum togs i mars 2021, TP VVS genomförde golvvärmeinstallationen i ett soligt men kyligt april samma år. - Inför ett projekt är planeringsprocessen grundläggande, kunden förväntar sig att vi har gjort vårt förarbete och kan utföra installationerna kostnadseffektivt säger Peter. I detta projekt hade Peter en medveten och engagerad kund i Johan Lidström, hans förberedelser med bland annat dimensionering underlättade för både Peter och Roths tekniker som levererade ritningar och materialspecifikationer.
Familjen Ågren/Lidström naturhus ligger på en vacker naturtomt med egen bäck och fantastisk utsikt mellan trädtopparna. Installationen utfördes på 185.52 m² stor platta, Peter valde att arbeta med golvvärmelist och Roth X-PERT S3® rör 16x2,0 mm fördelat på alla rum i husets nedanvåning. -Roth X-PERT S3 är ett bra alternativ vid ingjutning, röret är mjukt och följsamt att arbeta med säger Peter. För styrning och övervakning av golvärmesystemet installerades trådlös golvvärmereglering.

När vi träffas i har det gått fem månader sedan TP VVS genomförde installationen och familjen Ågren/Lidström är på väg att så smått flytta in. Idag ska Peter hjälpa dem med omledning av tappvatten inför flytten. - Vi säkerställer att våra kunder känner sig trygga med produkterna, vi ser också till att de är medvetna om att de kan vända sig till teknisk support hos Roth Sverige om de har några funderingar framöver avslutar Peter och lämnar över installationsritningen till Johan.

-Det har varit roligt att följa Johan och hans familj på nära håll och se hur deras dröm vuxit fram, efter 20 år i VVS branschen blir jag fortfarande inspirerad av kunders engagemang
och ambitioner säger Peter.

TP VVS
Peter Sjögren
info@tpvvs.se
0708-27 87 87

Se familjen Ågren / Lidströms husresa: länk till avsnittet

Läs mer
Naturhus i Torpadal
Instagram
Sustainable Living Concept
Husdrömmar